Nieuw Gent vernieuwt verder! Start bouwwerken van 92 duurzame sociale woningen in de Kikvorsstraat

Onze bouwversnelling om op grote schaal het Gents sociaal woonpatrimonium te vernieuwen wordt steeds zichtbaarder. Na de recente oplevering van 74 nieuwbouwwoningen blijven de bouwkranen op volle toeren draaien, waardoor de grootschalige vernieuwing en verduurzaming van de wijk wordt voortgezet. Het project is goed voor 92 nieuwe sociale woningen. 

92 nieuwe sociale woningen in de Kikvorsstraat

Het gebouw is opgedeeld in een hoogbouw en laagbouw. Het hoge gedeelte zal bestaan uit 12 verdiepingen, het lagere gedeelte zal 4 verdiepingen tellen. In het hoge gedeelte komen 66 appartementen met 1 slaapkamer. Het lagere segment zal 15 appartementen met 3 slaapkamers, 10 appartementen met 2 slaapkamers en 1 appartement met 1 slaapkamer tellen. 

Elk appartement heeft een private berging. De huurders van het lagere gedeelte kunnen genieten van een terras en de huurders in het hogere gedeelte krijgen een groot balkon. Op het gelijkvloers komt een speel-o-theek en 6 overdekte fietsenstallingen. 

Duurzaam en energiezuinig

De woningen worden gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid. Daarom zijn er verschillende belangrijke duurzame elementen geïntegreerd, zoals zonnepanelen, lucht-water warmtepomp en regenwaterrecuperatie.

Remote video URL