Sociale woningen in gemengd woonproject Kaai 24 zijn klaar

In de Voorhavenlaan bouwt sogent 72 nieuwe woningen. Het deel van de appartementen wordt sociaal verhuurd of aan een betaalbare prijs. De 20 sociale woningen die deel uitmaken van het project zijn klaar en worden verhuurd door Thuispunt Gent.

Ontwerp nieuwe gebouwen

Het project aan de Voorhavenlaan bestaat uit 20 moderne sociale woningen met bijzondere aandacht voor aangepaste woningen voor rolstoelgebruikers. Het gaat over 5 appartementen met 1 slaapkamer, 11 appartementen met 2 slaapkamers, 1 aangepast appartement met 1 slaapkamer en 3 aangepaste appartementen met 2 slaapkamers. Daarnaast is er een gemeenschappelijk tuin voor de bewoners en hebben alle woningen een eigen terras. 

Duurzaam en energiezuinig

Speciale aandacht ging ook uit naar het aspect energiezuinigheid. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen die stroom opwekken voor het individuele elektriciteitsverbruik van de bewoners. Daarnaast wordt het water uit het kanaal gebruikt voor een water-water warmtepomp, die de vloerverwarming van de bewoners van warmte voorziet, waardoor deze woningen volledig fossielvrij verwarmd worden. 

Remote video URL